Thomas Lundgren - www.lundgren.nu : Presentation / Personligen

Thomas personligen

Personlighet

Teknik och vetenskap är de stora intresseområdena men då världen också består av människor inser han vikten av att förstå sig på och kunna hantera även dessa.

Inom teknik och vetenskap så är han i mångt och mycket en allätare även om området datorer är det som syns mest och tar upp mest tid. Tätt därefter kommer matematik, astronomi, fysik och kemi som vetenskaper och elektronik, medicinskteknik och flyg tillsammans med all annan hi-tech inom området teknik.

Inom den mer humana sidan så är han starkt emot alla former av förtryck, krig, förtal och tortyr som existerar (Amnesty). Natur och miljö är naturligtvis två mycket viktiga områden för honom (Svenska Naturskydds Föreningen). Thomas anser också att alla former av droger är av ondo. Hans tro är att en attitydförändring måste till - inte moralpredikningar. Han använder därför aldrig tobak, narkotika eller alkohol i någon form (IOGT-NTO). Alla människor har sina laster - i Thomas fall är det Coca-Cola som han gärna dricker och försvarar (Detta kanske mer som en gimick än något reellt behov).

Segling

Det största intresset i Thomas liv är segling. Han har sedan 10 års ålder varit en aktiv seglare. Först i en Optimistjolle där han lärde sig segla i Segel Sällskapet Vendels, SSV, i Frillesås några mil söder om Göteborg. Vid 13 års ålder bytte han upp sig till en mycket älskad Trissjolle som seglades två somrar för att till sist ersättas av en E-Jolle under två somrar där vissa försök gjordes att på allvar börja kappsegla i GKSS dock utan någon direkt utdelning. Kanske berodde detta på att hade fått upp ögonen för större båtar. 1984 seglade han för första gången med Svenska Kryssarklubbens Seglarskola skolfartyg Tibnor. Under åren 1984 till och med 1989 seglade han omväxlande som elev och instruktör på deras fartyg Atlantica, Gratitude, Gratia och Tibnor (numera såld). 1986 seglade Thomas för första gången kölbåt. En släkting vid namn Urban Arhén erbjöd en plats ombord under en segling från Malmö till Sundsvall. Efter detta seglade han med Urban på Svenska Kryssarklubbens (SXK) 24-timmars seglingar varje höst och vår tills Urban gick bort. Urban brukar försöka hålla sig till de längre (72, 96 och 120h) seglingstiderna vilket passar Thomas mycket bra då långdistanssegling och mörkernavigering är hans rätta element. Hösten 1997 gjorde han till sist slag i saken och tillsammans med sin kompis Mikael Kullberg köpte de en Wasa 55:a, S-44 som döptes till Entity. Denna båt således i september 2002 till förmån för en ny Wasa 420 med namnet Marina. 2008 sprang de på en Wasa 530 med namnet Wild Lady lite av en slump. Efter utdragna förhandlingar om gemensamt köp och försäljning således Marina och Wild Lady köptes och döptes om till Tootiki. Tootiki är således den båt Thomas seglar idag. Mycket mer om Tootiki finns på båtens webbplats.

Intressen

Bamse Samlat på Bamse har Thomas gjort sedan 1993 men det var först under 2003 som samlandet tog riktig fart. Idag återstår endast nummer 3, 9 och 10 från årgången 1974. I övrigt är samlingen helt komplett. Kvalitetsmässigt så torde samlingen vara bland de 10-15 bästa i Sverige.

Sport Numera är egentligen ingen form av sport aktivt utövad. Tidigare, mellan 1982 och 1990, var han dock mycket aktiv orienterare i Tolereds AIK i Göteborg. Orientering är något han själv tror att han kommer att ta upp igen, någon gång... Till och från kan dock Thomas finna de flesta sporter underhållande att titta på. Då i synnerhet segling där Volvo Ocean Race är störst och matcher där IFK Göteborg/Blåvitt eller Frölunda HC/Indians spelar.

Musik Vad gäller musik i Thomas liv så är det mestadels instrumental musik från exempelvis Mike Oldfield som spelas. Ganska ofta blir det synt där Depeche Mode, S.P.O.C.K. och Kraftwerk dominerar skivsamligen. Utöver dessa så spelas mycket svenskt så som The Real Group, Nordman med många flera artister/grupper. Klassisk musik och techno spelas visst också ibland. Dansband, hårdrock, country och liknande oljud göre sig icke besvär i hans CD-hylla. Den mesta musiken spelas numera från en dedicerad MP3-dator placerade under steroanläggningen.

Litteratur och Kultur Böcker har varit n stor passion i Thomas liv. Om han skulle valt någon annan karriär så skulle bibliotekarie antagligen bli hans val. I hans bokhylla finns böcker av de mest skilda slag. Allt från ren facklitteratur gällande matematik på engelska till skräp-kiosk-romaner så som Bill och Ben finns. Musikaler är något Thomas gärna går och tittar på helst av allt i London (någon som tyvärr inträffar lite för sällan för att han skall vara nöjd). Andrew Lloyd Webbers musikaler rekommenderas starkt av Thomas (speciellt Starlight Express). Teater är också någon som lockar honom mycket. Thomas har till och med spelat lite teater på Saga Teatern, Lidingö/Stockholm under 1992 i en uppsättning av FUSK av Hjalmar Bergman. Opera är för Thomas något mer svårtillgängligt men han arbetar visst på att lära sig förstå även denna form av kultur. Intresset för konst är däremot väldigt lågt.

Socialt Det sociala livet runt Thomas består numera av vänner och bekanta. Middagar, fika, spel, bio och någon fest då och då tycks vara hur han trivs bäst med dem.

Retrieved from http://lundgren.nu/Presentation/Personligt
(Printable View)